párolt padlizsán
A nagymamám unokatestvérének receptje Brazíliából.
hozzávalók:
1 közepes padlizsán
olivaolaj
1-1 csipet só és cukor
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek gluténmentes szójaszósz
1 ek ecet, ami lehet borecet is
petrezselyemzöld
víz
- hevített olivaolajon megpároljuk a kockára vágott padlizsánt.
- felöntjük az ecet a szójaszósz a só és a cukor keverékével, jól összeforgatjuk.
- ha gyorsan elforrta a keveréket és még nem puhult meg, önthetünk rá 0,5-1 dl vizet.
- meg kell kóstolni.
- ha nem elég ízletes, öntsünk még rá szójaszószt és egy kis olajat.
- amikor már teljesen megpuhult a padlizsán, rázsórjuk az apróra vágott petrezselymet és a felaprított fokhagymát.
- 1-2 percig még hagjuk összemelegedni, és kész is.
jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése