2011. szeptember 8., csütörtök

17.

párolt padlizsán

A nagymamám unokatestvérének receptje Brazíliából.

hozzávalók:
1 közepes padlizsán
olivaolaj
1-1 csipet só és cukor
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek gluténmentes szójaszósz
1 ek ecet, ami lehet borecet is
petrezselyemzöld
víz

  1. hevített olivaolajon megpároljuk a kockára vágott padlizsánt.
  2. felöntjük az ecet a szójaszósz a só és a cukor keverékével, jól összeforgatjuk.
  3. ha gyorsan elforrta a keveréket és még nem puhult meg, önthetünk rá 0,5-1 dl vizet.
  4. meg kell kóstolni.
  5. ha nem elég ízletes, öntsünk még rá szójaszószt és egy kis olajat.
  6. amikor már teljesen megpuhult a padlizsán, rázsórjuk az apróra vágott petrezselymet és a felaprított fokhagymát. 
  7. 1-2 percig még hagjuk összemelegedni, és kész is.
jó étvágyat!

fogyasztható pirítóssal, tésztával vagy húsok mellé köretként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése