2011. április 12., kedd

8.

folytatás 

szószok

sajtos makaróni

hozzávalók:

besamel szósz alap (mester családos) vagy kb 5dkg rizsliszt
5 dkg vaj
0,5l tej
20-25 dkg reszelt sajt lehet trappista, anikó, füstölt, vagy parmezán a legjobb keverve
1 pohár tejföl
fokhagyma
bors
ételízesítő (mester családos)

opcionálisan hozzáadható:

csemegekukorica (konzerv)
gomba
bacon

  1. megfőzzük a besamelt. a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük tejjel és összefőzzük.
  2. ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, esetleg ételízesítővel.
  3. belekeverjük a reszelt sajtot. simára keverjük.
  4. közben megfőzzük a tésztát. lecsöpögtetjük.
  5. kivajazunk egy tepsit vagy jénait, beleöntjük a tésztát, rá a szószt és a többi hozzávalót.
  6. óvatosan összeforgatjuk az egészet a tejföllel, hogy minden szószos legyen és a tészta ne ragadjon össze.
  7. mehet a sütőbe, amíg a teteje kicsit meg nem pirul.
jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése