folytatás
szószok
sajtos makaróni
hozzávalók:
besamel szósz alap (mester családos) vagy kb 5dkg rizsliszt
5 dkg vaj
0,5l tej
20-25 dkg reszelt sajt lehet trappista, anikó, füstölt, vagy parmezán a legjobb keverve
1 pohár tejföl
fokhagyma
só
bors
ételízesítő (mester családos)
opcionálisan hozzáadható:
csemegekukorica (konzerv)
gomba
bacon
- megfőzzük a besamelt. a vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük tejjel és összefőzzük.
- ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, esetleg ételízesítővel.
- belekeverjük a reszelt sajtot. simára keverjük.
- közben megfőzzük a tésztát. lecsöpögtetjük.
- kivajazunk egy tepsit vagy jénait, beleöntjük a tésztát, rá a szószt és a többi hozzávalót.
- óvatosan összeforgatjuk az egészet a tejföllel, hogy minden szószos legyen és a tészta ne ragadjon össze.
- mehet a sütőbe, amíg a teteje kicsit meg nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése