2011. április 1., péntek

7.

szószok következnek:

ez egy erdélyi származású recept, amit a barátnőm készített nekem pár éve. különlegessége a dió.

hozzávalók:

2 marék dió
10 dkg feta
10 dkg póréhagyma
2 dl főzőtejszín
só, bors

  1. feldaraboljuk a diót és száraz, NEM olajozott serpenyőben megpirítjuk. figyeljünk rá, nehogy megégjen. ha kész, tálba öntjük.
  2. felaprítjuk a póréhagymát és megpirítjuk, szintén SZÁRAZ serpenyőben.
  3. ha kész, hozzátesszük a felaprított fetát, ami nagyon gyorsan elolvad és ha nem vigyázunk rásül a forró serpenyőre. keverjük. sütjük kb fél percig.
  4. beleöntjük a diót és a tejszínt.
  5. felforraljuk és fűszerezzük.
  6. mivel a feta sós, nem kell túlzásba vinni a fűszerhasználatot.
lehet, hogy elsőre különös lesz az íze, nekemnagy kedvencem lett, főleg a dió miatt.

próbáltam már újhagymával, vöröshagymával lilahagymáva is, de a póréhagyma az igazi.

jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése