szószok következnek:
ez egy erdélyi származású recept, amit a barátnőm készített nekem pár éve. különlegessége a dió.
hozzávalók:
2 marék dió
10 dkg feta
10 dkg póréhagyma
2 dl főzőtejszín
só, bors
- feldaraboljuk a diót és száraz, NEM olajozott serpenyőben megpirítjuk. figyeljünk rá, nehogy megégjen. ha kész, tálba öntjük.
- felaprítjuk a póréhagymát és megpirítjuk, szintén SZÁRAZ serpenyőben.
- ha kész, hozzátesszük a felaprított fetát, ami nagyon gyorsan elolvad és ha nem vigyázunk rásül a forró serpenyőre. keverjük. sütjük kb fél percig.
- beleöntjük a diót és a tejszínt.
- felforraljuk és fűszerezzük.
- mivel a feta sós, nem kell túlzásba vinni a fűszerhasználatot.
lehet, hogy elsőre különös lesz az íze, nekemnagy kedvencem lett, főleg a dió miatt.
próbáltam már újhagymával, vöröshagymával lilahagymáva is, de a póréhagyma az igazi.
jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése