2011. március 31., csütörtök

6.

tészták és szószok


szerintem a legtöbben a gyárilag elkészített tésztákra szavazunk és csak kevesen készítenek maguknak otthon. egyrészt mert macerás egy kicsit, másrészt mert nem tudják hogyan kell. hát én még nem próbáltam magamnak tésztát gyúrni, a nagymamámank jól megy a halászléhez való gyufatészta készítése. mesteres tésztalisztből szokta csinálni.
a gyári tészták közül a barbarás volt a kedvencem, most viszont a pasta d'oro lett. főleg azért mert nekik van makaróni tésztájuk, ami ugyanolyan hosszú, mint a nem gluténmentes, és nincs aki megmondja, hogy mégis az.

ezeket a tésztákat különböző salátákba és szószokhoz készítjük. legismertebbek: bolognai spagetti, milánói makarói, túróstészta, sajtos tejfölös tészta, pestós penne, és még hosszan sorolhatnám az egyszerűbb és bonyolultabb változatokat.
mostanában elég gyakran készítek virslisalátát, (ami elég vicces elnevezés, mert tulajdonképpen tészta étel) bolognai pennét és carbonara spagettit. receptjeiket nemsokára közzéteszem.

addigis jó böngészést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése