hagymaleves
hozzávalók:
1 főre:
3-4 kis fej vagy 2 nagy fej vöröshagyma
olaj
1 ek rizsliszt
0,5 l víz vagy zöldség alaplé
1 dl fehérbor
ételízesítő
bors
reszelt sajt
pirítós
- felkockázzuk a hagymát. nem kell túl apróra, de nagyjából azonos méretűek legyenek.
- a felforrósítottt olajon üvegesre pároljuk, esetleg nagyon picit piríthatunk is rajta.
- ha ez kész, rászórjuk a rizslisztet és összekeverjük.
- beleöntjük a bort és a vizet vagy az alaplevet.
- ha vizet használunk, az ételízesítővel fűszerezzük.
- felforraljuk.
- borsozzuk.
- levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk.
- reszelt sajttal és pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése