2011. március 24., csütörtök

5.

hagymaleves

hozzávalók:

1 főre:
3-4 kis fej vagy 2 nagy fej vöröshagyma 
olaj
1 ek rizsliszt
0,5 l víz vagy zöldség alaplé
1 dl fehérbor
ételízesítő
bors
reszelt sajt
pirítós

  1. felkockázzuk a hagymát. nem kell túl apróra, de nagyjából azonos méretűek legyenek.
  2. a felforrósítottt olajon üvegesre pároljuk, esetleg nagyon picit piríthatunk is rajta.
  3. ha ez kész, rászórjuk a rizslisztet és összekeverjük.
  4. beleöntjük a bort és a vizet vagy az alaplevet.
  5. ha vizet használunk, az ételízesítővel fűszerezzük.
  6. felforraljuk.
  7. borsozzuk.
  8. levesszük a tűzről és botmixerrel összeturmixoljuk.
  9. reszelt sajttal és pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzés:

Eredetileg ezt a levest cipóban kellene tálalni, de nekem eddig még nem sikerült tökéletes cipót találnom erre a célra. A schäres zsemle nem volt rossz, csak nagyon kicsi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése