currys leves
A curry elnevezést eredetileg két, egymástól független indiai kifejezésből "honosították" a britek. A kari egy elsősorban Dél-Indiában népszerű fűszernövény (Murraya koenigii, régebbi nevén Chalcas koenigii), a Távol-Keleten honos citrusféle cserje, amelynek levelét használják fűszerezésre, Indiában főleg vegetáriánus ételekhez. A karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai étel.
az én levesem a személyes téli kedvencem, bár most, hogy kitavaszodott valószínűleg ugyanolyan jól fog esni.
hozzávalók:
1 főre
1 db közepes burgonya
1 db közepes hagyma
1 db közepes répa
1 tk currypor
gluténmentes ételízesítő (mestercsaládos)
reszelt sajt vagy sült bacon ízlés szerint
- meghámozzuk a zöldségeket.
- a krumplit és a répát nagyjából azonos méretű darabokra vágjuk, hogy egyszerre főljenek meg, a hagymát elfelezzük, vagy negyedeljük.
- mindet egy fazékba tesszük, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen belepje, vagy ha sűrűbbet szeretnénk, akkor kevesebbet.
- beleszórunk az ételízesítőből
- ha minden megpuhult levesszük a tűzről, beleszórjuk a curryport és tösszeturmixoljuk botmixerrel.
- tálaláskor megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és/vagy sült bacondarabkákkal.
- forrón a legjobb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése