2011. december 18., vasárnap

25.

karácsonyi újdonságok 2.


narancsos-csokis keksz 


hozzávalók: (12 db kekszhez)


10 dkg liszt (mester család muffin porral készítettem, de szerintem a süteménylisztből is meg lehet csinálni)
20 dkg cukrozatlan kakaópor 
1 mokkás kanál sütőpor
4 dkg cukor
5 dkg vaj
1,5 dkg kandírozott narancs
1 evőkanál narancslekvár (ha nincs akkor 1 evőkanál baracklekvár elkeverve 0.5 dl narancslével, senki meg nem mondaná, hogy nem narancslekvár)



  1. a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. a cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót kivéve a kandírozott narancsot és homogénre keverjük.
  3. végül beleforgatjuk a narancskockákat is.
  4. egy tepsire sütőpapírt teszünk és egyenlő távolságra kanállal vagy habzsákkal kis halmokat rakunk. legyen köztük hely, mert nekem eléggé elmásztak.
  5. 10-12 percig sütjük. puhának kell maradnia.
  6. miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni őket és csak akkor maceráljuk ha már hidegek. melegen nagyon puha, de hidegen igazi keksz állagú lesz!
ideális teasütemény. morzsálódik!

jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése