2011. augusztus 15., hétfő

15.

kedvenc padlizsánkrémem

hozzávalók:
1 db közepes padlizsán
1 db közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis pohár kefír
olivaolaj
só, bors

  1. a padlizsánt megyszúrkáljuk villával és berakjuk a sütőbe, megsütjük.
  2. ha kihűlt, lehúzzuk a héjját és a szárán kívül minden mehet egy tálba, ahol összekeverjük a többi hozzávalóval.
  3. a vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, a fokhagymát csak félbe.
  4. botmixerrel pépesítjük. vagy minden hozzávalót nagyon-nagyon apróra vágunk.
hűtőben kb 3-4 napig eláll, légmentesen zárható dobozban. pirítóssal az igazi.

jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése