klasszikus brownie
hozzávalók: (kb. 6-8 személyre, de a kedvesem egyedül is elbánik ezzel az adaggal)
20 dkg étcsokoládé, lehetőleg magas kakaótartalmú
20 dkg vaj
20 dkg cukor, lehet fehér, de én barna cukorral készítettem
4 tojás
10 dkg liszt (én a mestercsaládos süteménylisztet használom)
10 dkg dióbél
élesztő
élesztő
1 csipet só
- a csokit a vajjal felolvasztjuk vízgőz felett, vagy mikróban. simára keverjük. én inkább í vízgőz feletti olvasztásra szavazok, mert ha rosszul állítjuk be a mikrót, megéghet a csoki.
- a tojásokat a cukorral habosra keverjük. a sárgáját és a fehérjét is, együtt!
- feldaraboljuk a diót. ne daráljuk, mert nem lesz mire harapni a sütiben. ennek pont az a lényege, hogy ha kész az egész nagyon puha lesz és az összhatáshoz nagyon fontos, hogy valami roppanós is legyen benne.
- a felhabosíttt tojásos cukros keverékbe beleöntjük a lisztet, a feldarabolt diót és a csokikrémet.
- egy tepsit kibélelünk alufóliával, vagy sütőpapírral és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
- akkor jó, ha a késpróbánál még egy kicsit ragadós a közepe.
- a végén megszórjuk a tetejét kakaóporral. nem instanttal, hanem az igazi keserű kakaóporral.
ez a süti tudomásom szerint amerikai találmány. tehát legalább annyi változata létezik, mint a muffinnak. ez az alaprecept. mandulával, vagy mogyoróval is gond nélkül elkészíthető, ha akartok még gyümölcsöt is tehettek bele. szeritem fehérgyokis változata is létezik.
ha valamit variáltatok rajta, osszátok meg velem is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése