2011. március 6., vasárnap

1.

első bejegyzés, húha! belevágtam. mindjárt jön is az első recept. a mai ebéd:

korhely leves

hozzávalók:

15 dkg kolbász (füstölt) -  házi - nagyszülőktől
50 dkg savanyúkáposzta (apró) -  eredetileg ez is házi lenne, de most a sparban vettünk
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa - közepes méretű
1 db burgonya - közepes méretű
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint kapor (szárított)
2 evőkanál olaj
2 evőkanál rizsliszt
ízlés szerint ecet
ízlés szerint pirospaprikapor (édes) - házi
2 db babérlevél (egész)
1 tk köménymag
1 kis pohár tejföl
ízlés szerint ételízesítő (gluténmentes) - mester családos

elkészítés:
  1. apróra vágjuk a hagymát és összezúzzuk a fokhagymát.
  2. megdinszteljük őket olajon.
  3. beleszórjuk a köménymagot és kicsit kipattogtatjuk.
  4. beleszórjuk a paprikát.
  5. felöntjük 3 dl vízzel, és pároljuk.
  6. a felkarikázott kolbásszal egyforma darabokra vágott burgonyával és sárgarépával együtt felöntjük kb 1,5 l vízzel.
  7. utána rögötn hozzátesszük a feldarabolt savanyúkáposztát.
  8. megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem ételízesítővel segítünk rajta.
  9. főzzük addig amíg a burgonya és a répa meg nem puhul.
  10. közben elkészítjük a habarást.
  11. a tejfölbe 2 ek rizslisztet keverünk. majd a levesből 1 merőkanálnyit óvatosan hozzákeverünk, nehogy a savó kicsapódjon.
  12. beleöntjük a levesbe és összemelegítjük.
  13. forralni nem kell!
  14. kóstolás és kész.
  15. ha nem érezzük elég savanyúnak ecetet csepegtessünk bele.
jó étvágyat!

nálam jól sikerült :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése