korhely leves
hozzávalók:
15 dkg kolbász (füstölt) - házi - nagyszülőktől
50 dkg savanyúkáposzta (apró) - eredetileg ez is házi lenne, de most a sparban vettünk
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa - közepes méretű
1 db burgonya - közepes méretű
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint kapor (szárított)
2 evőkanál olaj
2 evőkanál rizsliszt
ízlés szerint ecet
ízlés szerint pirospaprikapor (édes) - házi
2 db babérlevél (egész)
1 tk köménymag
1 kis pohár tejföl
ízlés szerint ételízesítő (gluténmentes) - mester családos
elkészítés:
- apróra vágjuk a hagymát és összezúzzuk a fokhagymát.
- megdinszteljük őket olajon.
- beleszórjuk a köménymagot és kicsit kipattogtatjuk.
- beleszórjuk a paprikát.
- felöntjük 3 dl vízzel, és pároljuk.
- a felkarikázott kolbásszal egyforma darabokra vágott burgonyával és sárgarépával együtt felöntjük kb 1,5 l vízzel.
- utána rögötn hozzátesszük a feldarabolt savanyúkáposztát.
- megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem ételízesítővel segítünk rajta.
- főzzük addig amíg a burgonya és a répa meg nem puhul.
- közben elkészítjük a habarást.
- a tejfölbe 2 ek rizslisztet keverünk. majd a levesből 1 merőkanálnyit óvatosan hozzákeverünk, nehogy a savó kicsapódjon.
- beleöntjük a levesbe és összemelegítjük.
- forralni nem kell!
- kóstolás és kész.
- ha nem érezzük elég savanyúnak ecetet csepegtessünk bele.
nálam jól sikerült :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése